Hoe werkt het?

De therapie start met een intake gesprek. In de daarop volgende sessies wordt door middel van ervaringsoefeningen en aanraking ervaren wat helpend is bij jouw hulpvraag. Per keer wordt gekeken welke vorm passend is.

Aanraken speelt een belangrijke rol bij de therapie. Het is de meest pure en directe vorm van contact. Als een mens echt wordt aangeraakt, komt hij tot zichzelf en kan hij zich openen voor een ander. Bij de begeleiding wordt aangeraakt, wat er echt in je omgaat. Ons lijf liegt nooit.

In onze Westerse maatschappij raken we onszelf nogal eens kwijt in het contact met anderen. We voelen vaak niet meer wat we werkelijk willen, omdat het contact met ons lijf verbroken is. Ons denken zit in de weg. We zitten veel in ons hoofd, presteren is belangrijk. Hierdoor kunnen allerlei psychische, lichamelijke en sociale klachten ontstaan.

Ongemerkt sluipen gedragspatronen in ons leven. We handelen op een wijze waarvan we ons vaak niet bewust zijn. Deze patronen waren destijds helpend. Nu kunnen ze ons behoorlijk in de weg zitten. Je gaat ze (beter) leren kennen en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Leren voelen wat bij jou past en ervaren dat je keuzes hebt. Je leert keuzes maken, die goed zijn voor jou, afgestemd op de ander. Autonomie in verbondenheid!