Hoe werkt het?

Door gesprek, het innemen van verschillende posities ten opzichte van mij als therapeut, aanraking en andere ervaringsoefeningen ga je onderzoeken wat jou belemmert en wat jou helpt bij jouw hulpvraag.
De positieve werking van aanraking speelt een belangrijke rol bij het herstel van de verbinding met je lijf. Door het contact met je lijf, voel je wat jou goed doet en wat niet. Juist ook in contact met de ander, leer je jezelf te blijven voelen.

In onze Westerse maatschappij raken we onszelf nogal eens kwijt in het contact met anderen. We voelen vaak niet meer wat we werkelijk willen, omdat het contact met ons lijf verbroken is. Ons denken zit in de weg. We zitten veel in ons hoofd, presteren is belangrijk. Hierdoor kunnen allerlei psychische, lichamelijke en sociale klachten ontstaan.

Ongemerkt sluipen gedragspatronen in ons leven. We handelen op een wijze waarvan we ons vaak niet bewust zijn. Deze patronen waren destijds helpend. Nu kunnen ze ons behoorlijk in de weg zitten. Je gaat ze (beter) leren kennen en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Leren voelen wat bij jou past en ervaren dat je keuzes hebt. Je leert keuzes maken, die goed zijn voor jou, afgestemd op de ander. Autonomie in verbondenheid!