Over Mariëtte

Sinds 1986 werk ik als fysiotherapeut in de ouderenzorg. In 2012 voelde ik (onder andere door een bijna burn-out en het overlijden van een vriendin) de noodzaak om iets anders te gaan doen in mijn leven om meer rust en geluk te vinden. Het werd mij duidelijk dat ik vooral bezig was om het goed te doen voor anderen en daarbij mijzelf vaak op een tweede plaats zette. Tot die tijd, leek mijn leven zo gek nog niet.

In die periode nam mijn hooggevoeligheid toe, waardoor ik steeds meer moeite had met drukte om mij heen. Bij mijn zoektocht naar handvatten hoe hiermee om te gaan, las ik op internet over haptotherapie. Mijn interesse in de opleiding was direct gewekt. Ik had een manier gevonden om te leren leven met hooggevoeligheid en tegelijk te leren hoe deze ‘last’ in te zetten als kracht om anderen te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling.

In 2014 ben ik naar een oriëntatiedag van het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen gegaan en kwam daar thuis. Voor het eerst in mijn leven nam ik een belangrijk besluit op basis van mijn gevoel en dat zonder eerst vergelijkende lijstjes te maken. Het voelde goed, het was mijn weg.

Na meer dan 25 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben, ben ik aan de opleiding haptotherapie begonnen….een grote stap naar verandering. Tijdens de 4-jarige opleiding heb ik ervaren wat vertrouwen in mijzelf en in anderen met mij doet. Het geeft ruimte, ruimte om eigen keuzes te kunnen maken en anderen de gelegenheid te geven hun eigen keuzes te maken. Keuzes gemaakt vanuit je hart, zijn altijd goed. Mooie bijkomstigheid, je hoofd hoeft niet meer zo hard te werken.
Langzaam aan ontstond er een betere balans tussen mij en de ander en een betere balans tussen denken en voelen. De weg naar rust en het geluk heb ik gevonden.

En zo heeft iedereen zijn levensvragen, levenslessen te leren, leren om te gaan met hetgeen op jouw pad komt. De afgelopen jaren heb ik mogen ervaren welke bijdrage haptotherapie daaraan kan leveren. Nu ben ik zover dat ik het vak haptotherapie in de praktijk breng en voel mij bevoorrecht dat ik dit mooie vak kan en mag uitoefenen.